lauantai 25. toukokuuta 2013

Sushi





Siskoni tähän Sushin tekoon opetti, nyt olen täysin koukussa! On kivaa kun poika syö näitä mielellään.
Ulkonäkö on puoli ruokaa; sushia on kiva tehdä koska se on esteettisen näköistä ja kivaa näpertämistä käsillä.
Syödään suht usein tätä herkkua, noin kerran kuussa. Ruokakaapissa onkin aina tarvikkeet valmiina! Kissa tykkäsi autella keittiötasolla, vaikka tietää että pöydillä ei saa istua. Kun silmä vältti niin Katti Martikainen oli jo maistelemassa valmiiksi pöytään katettuja herkkuja, ilmestyi omalle kupille nenä majoneesikastikkeessa...

Tällä kertaa tein kala ja kasvis versiot. Ihanaa tuoretta norjan merilohta kala versioissa. Kasvis versiossa voi käyttää mielikuvitusta, tässä yksi vaihtoehto.

Kasvis temakit (ilmeisesti tämän niminen)

1/5 kurkkua
1 pieni suippopaprika
1/2 avocado
1/2 pieni sipuli
2-3 rkl turkkilaista jugurttia
töräys majoneesia
ripaus itsetehtyä yrttisuolaa
mustapippuria
valkosipulia

1. Pilko kasvikset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
2. Lisää muut aineet.
3. Sekoita tahnaksi.
4. Tee merilevälevystä tötteröitä, reunat saa pysymään yhdessä veden avulla.
5. Täytä tötterön pohja keitetyllä sushiriisillä. (Valmista riisi pussin ohjeiden mukaan)
6. Lisää kasvistäyte tötteröön päälimmäiseksi.
7. Nauti soijakastikkeen kanssa. Myös Wasabia ja inkivääriä voi kokeilla oman maun mukaan.:)




























Sushilajit
  • Makit eli pienet sushirullat ovat tunnetuimpia susheja. Suosittuja täytteitä ovat muiden muassa kappa (kurkku), tekka (tonnikala), shake (lohi) ja shinko (säilötty retikka).
  • Futomakit ovat isoja sushirullia. Niissä on usein viisi täytettä, joista yleisimpiä lienevät kurkku, japanilainen munakasporkkanalohi ja ravunpyrstöt.
  • Uramakit on "rullattu nurinpäin" eli niissä merilevä on täytteiden ympärillä sisäpuolella ja riisi ulkopuolella. Riisin päälle on lähes poikkeuksetta ripoteltu seesaminsiemeniä.
  • Temakit ovat "sushituutteja", joissa riisi ja mahdolliset muut täytteet kääritään merilevän kanssa tötteröksi.
  • Nigireissä täyte on riisistä muotoillun suupalan kokoisen palan päällä.
  • Gunkan-makit eli "sushiveneet" ovat nigirejä, joissa riisin ympärille on kiedottu leveä merilevänauha. Muodostuneeseen "altaaseen" laitetaan mätiä (ikura), ravunlihaa tai merisiiliä.
  • Chirashi-sushissa täytteet on ripoteltu riisiannoksen päälle.

Lähde: Wikipedia







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti