keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu lounas ulkona

Ihanaa kun aurinko paistaa. M halusi että syödään vappu lounasta ulkona.:)
Niinpä kaivettiin ensin varastosta pihakalusteet ja katettiin pöytä.



Lounaaksi oli eilisiä herkkuja. Ystävä perhe oli meillä kylässä, teimme yhdessä taas niin erittäin hyvää ruokaa. Grillissä lihaa ja makkaraa. Peruna- ja vihreääsalaattia. Jälkiruuaksi raikasta sitruuna hyydykekakkua, itse paisettuja munkkeja ja simaa.

Teen joka vuosi itse simaa, se on tuhat kertaa parempaa kun kaupan sima. Äitini reseptillä onnistuu varmasti.:)

8L vettä
500g fariinisokeria
500g valkoista sokeria
2 sitruunaa
nokare hiivaa

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle ämpäriin. Anna sokerin liueta veteen.
2. Kaada loput kylmät vedet sokeriliuokseen. Kokeile että neste on non 42 asteista.
3. Liuota herneen kokoinen hiiva nokare nesteeseen.
4. Kuori ja paloittele sitruunat, lisää ne ämpäriin. Kuori kaikki valkoinen höttö pois sitruunojen päältä, se tekee simasta karvasta.
5. Anna seistä huoneenlämmössä 1vrk.
6. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää rusinat.
7. Sima on valmista n. 1vk kuluttua. Kun rusinat nousevat pintaan o sima yleensä valmista.

p.s. Simaan käytetään tavallisia rusinoita!!! Ei siis tarvitse erikseen ostaa sima rusinoita tai kaivella rusinan sisuksia ulos.;)



Puolessa välissä lounasta tuli M:lle vähän vilu. Joten siirryimme Tuvan puolelle syömään loppuun.:)



<3 Amppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti